Underhold de små med lydbøger til børn

Vil du gerne hive dit barn væk fra tabletten og telefonen? Det kan du gøre med lydbøger. Selvom sådan en enhed stadig kræves for at bruge lydbøger, kræver det ikke, at dit barn ser på skærmen imens. Lad dit barn opleve en ny form for underholdning med lydbøger.

Start læselysten tidligt

Det er fantastisk at læse; man bliver draget ind i nye og magiske verdener, blot ved at forstå de ord, man bliver præsenteret for. Med lydbøger kan dit barn hurtigt få blod på tanden for at læse; når først man har oplevet en rigtig god bog, vil man altid hungre efter mere. Det kan inspirere dem til at fortsætte med at læse og lytte til bøger som voksen.

Hjælper de verbale evner

Som barn er ens ordforråd ikke lige så stort som en voksens, og det betyder at man som barn kan støde på ord i bøger, som man ikke kender.

Du har måske prøvet det selv som barn; man er ikke rigtig gammel nok til at slå ordet op i en ordbog, og når man endelig nævner det for en voksen, udtaler man det helt forkert, fordi man aldrig har hørt ordet.

Man har kun læst det. Men med lydbøger vil barnet altid kunne spørge dig om ord, som de har hørt, uden at frygte at de udtaler det forkert. Generelt vil alle former for læsning udvide ens ordforråd, men hvis dit barn lytter til en lydbog samtidig med at de faktisk har bogen foran sig til at følge med i, vil både deres ordforråd og deres verbale evner blive forbedret.

Stimulation af hjernen

Generelt er det super sundt for hjernen at læse og lytte til bøger. Udover at det træner forståelsen af ord, træner evnen til at visualisere. Mennesker visualiserer ikke altid på samme måde, og nogle gør det slet ikke. Men med lydbøger får dit barn lov til at bruge sin fantasi. Modsat film og spil, er deres fortolkning af bogen afhængig af deres egen forståelse af bogens indhold, og det er en god evne at have.

Lydbøger til børn

Vil du finde lydbøger til dine børn? Der findes rigtig mange forskellige, men især klassikere er populære. Du kan nemt finde en Harry Potter lydbog, så dit barn kan opleve Hogwarts’ magiske verden.

Hjælp dit barn med at udvikle sig, og hjælp din søn eller datter med at udvikle deres læselyst, som de vil nyde godt af senere i livet.