Sådan får du tid til træning i en travl familie

Familie er en dejlig og vigtig ting, men det er dit helbred og din fysiske form også. Du har brug for motion, så krop og sind kan blive vedligeholdt, men somme tider er der bare for travlt, og man bliver nødt til at prioritere familien.

Hvis det er en situation, du ofte finder dig selv i, så læs med her. Du kan få gode råd til, hvordan du får tid til træning med en travl familie – se eventuelt mere om personlig træning hos Træneriet.

Træn sammen

Din familie har lige så meget brug for motion som dig. Ved at være et godt eksempel kan du give dem gode vaner fra starten af. Hvis du har helt små børn, så tag dem med i klapvognen på en løbetur, eller installer en god plads til den på cyklen.

Er dine børn lidt ældre, så kan du udnytte, at de er mere selvstændige. Når du for eksempel er til håndbold eller fodbold, så hav løbetøjet med og få noget motion, mens de gør det samme. I kan også begynde at svømme samtidig, eller I kan komme på noget holdsport sammen. Motion behøver jo ikke være med elitetræning i mente – det kan sagtens bare være for sjov og motionens skyld.

Ved at etablere gode rutiner og rytmer, der involverer motion, giver du dine børn gode vaner fra starten af. Du og din partner kan deles om at aktivere familiens yngste, og når først en rytme er blevet sat, vil det slet ikke føles som travlhed længere.

Reserver tiden

Nogle gange kan det være nødvendigt simpelthen at reservere tiden. Motion hver dag er en rigtig god ting, men hvis det ikke er muligt, så sæt en tidsramme. Det kan være, du tager halvanden time hver tirsdag og torsdag eftermiddag efter arbejde, så du kan træne i fitnesscenteret nær dit arbejde. Så ved din familie, at du er dér, men kommer hjem lige efter.

Der kan også være tale om noget så simpelt som en løbetur hver anden dag, skemalagt og forberedt, så du ved, du kan nå det. Udnyt den sparsomme tid, du har.

Motion kan nemlig ikke altid være en spontan ting, og ofte er det da også noget, mange på én eller anden måde forbereder sig på – enten ved at strække ud, varme op eller klæde om. Så gør det til en del af dit skema og hold dig til det så vidt som muligt.