Sådan slipper du og din familie for smerter i visdomstænderne

Smerter i visdomstænderne er ikke noget man laver sjov med. Der er mange der oplever store smerter og komplikationer i forbinde med, at deres visdomstænder vokser ud. Når det kommer til fjernelse af visdomstand, kan det ikke betale sig at spare. Det kan ikke betale sig at spare en tandlægeregning, for i stedet at gå rundt i store smerter.

Det er dog langt fra alle, der oplever at få visdomstænder. Mange er så heldige, at visdomstænderne slet ikke vokser op, men bliver liggende nede i kæben. Hvis du ønsker at vide mere kan du læse mere om visdomstand fjernelse her.

Hvad er en visdomstand?

Det er desværre ikke alle tænder, der tjener et praktisk formål. Når det kommer til visdomstanden, så stammer den fra vores forfædre, og er ikke længere nyttige i vores mund. Dog vokser de stadig frem, og er ofte skyld i store problemer. Selvom man får en visdomstand, er der dog ikke sikkert at du også skal have en visdomstand fjernelse. De kan godt gro ud, og du kan godt leve med visdomstænder uden, at du får problemer.

Visdomstænderne har fået deres navn, fordi de ofte vokser ud omkring 20-årsalderen, og altså først vokser ud når man er voksen og vis.

Hvad skal man holde øje med?

Hvis du eller en i din familie er ved at få en visdomstand, er der nogle ting i skal holde øje med. Hvis i oplever nogle af følgende symptomer vil det være en god ide at søge tandlæge.

Det kan blive farligt hvis det opstår betændelse omkring kronen, eller i tandkødet omkring tanden. Betændelsen kan ses ved rødme, hævelse, dårlig ånde og synkebesvær. Derudover kan betændelsen hænge sammen med en del smerter.

Ud over betændelse kan der være andre grunde til at få en visdomstand fjernelse. Det kan for eksempel være, at tanden gnaver op ad tanden foran, og derfor beskadiger den.

En tredje årsag til, at få en visdomstand fjernelse er, at den forhindrer personen i at lukke munden. Visdomstanden kan nemlig stikke op i en sådan vinkel, at det forhindrer naturlig lukning af munden. Generelt skal du kun have en visdomstand fjernelse, hvis det gør normale funktioner mere besværlige.

Hvis du eller en i din familie har en visdomstand, er det vigtigt at holde øje med symptomer på betændelse samt, om den støder mod andre tænder. Det kan ikke betale sig at spare, når det kommer til visdomstænder, da det hurtigt kan blive en dyr og smertefuld fornøjelse, hvis man ikke får dem ordnet i rette tid.