Funktionel og dekorativ belysning til børneværelset

Når det kommer til lamper til børneværelset, kan det sommetider give udfordringer, at man gerne vil have de lamper der giver den rette mængde lys, men samtidig også passer ind på et børneværelse. Det er vigtigt at børn trives på deres værelser og nogle lamper i sjove motiver, kan være med til at sikre dette. Hvad end du er på udkig efter loftlamper der skal lyse hele børneværelset op, eller en natlampe der sikrer et godt læselys, er det væsentligt at du får valgt den rigtige lampe til formålet. I denne artikel kan du læse om lamper til børneværelset der både giver det lys der er brug for, men også er sjove at kigge på for de mindste.

Væglamper til natlæsning

Væglamper ved siden af sengen er både en populær løsning på børneværelset, ligesom de også er det i soveværelset. Med en væglampe som natlampe, kan dit barn bruge den til aftenlæsningen, eller som mild baggrundsbelysning, hvis der bare ligges og snoozes eller ses fjernsyn og man ikke ønsker alt for meget lys. Hvis i vælger en væglampe hvor armen kan justeres, kan du også dreje lyset så de peger hen mod dig, hvis du skal læse godnathistorier.

Plafonder i sjove farver

Plafonder kendetegnes ved, at de sidder fastmonteret i loftet eller på væggen. De giver et godt og spredt lys og bruges i mange af hjemmets rum, da lyset spredes i alle retninger. Selvom det er en meget almindelig lampetype, som også ofte ses på badeværelser eller i større gangarealer, behøver en plafond bestemt ikke at være kedelig. De laves nemlig også i en masse sjove farver, som passer perfekt ind til børneværelset. Mange plafonder er lavet med en glasskærm men plastik og stof ses ligeså hyppigt – som børnelamper er to af de sidste nok den sikreste vej at gå, så du undgår at der falder glas ned fra loftet, hvis lampen skulle blive offer for boldspil. Plafonder fås både med en almindelig fatning, hvor du selv sætte lyskilder i efter eget ønske, men de laves også med indbygget LED, så du ikke behøver købe en pære til lampen. De holder typisk 20-30.000 timer, hvilket svarer til 20-25 år ved almindeligt brug – til den tid er dine børn formegentlig også vokset fra lamper i børnemotiver.

Rispapirlamper i sjove farver

Rispapirslamperne laves også i en masse forskellige motiver og farver der er tilpasset de yngstes smag. Rispapirslamper giver et godt og jævnt lys, som spredes til alle sider, da lyset skinner gennem skærmen. De fås måde med en tilhørende fatning, men kan også købes bare som skærm, så du selv vælger hvilken type fatning du vil have til lampen, ligesom du også kan vælge længde og farve på ledningen.