Familieferie i Danmark – Find cyklerne frem

Hvis jeres familie – som mange andre danske familier – skal holde ferie i Danmark i år, er det oplagt at tage cyklerne med. Cyklen tilbyder frisk luft, motion, tidsfordriv, transport og frihed. Hele familien kan være med på cykeltur, og længden på ruterne kan let tilpasses familiens formåen (planlæg altid ruten med hensyn til den “svageste” cyklist).

 

Langt de fleste turistbureauer har foldere med cykelruter, turmål og andet, I kan bruge som inspiration. Alternativt kan I bare køre ud i det blå og se, hvilke eventyr I støder på undervejs.

 

Ultimativ frihed må være, når man helt frit kan ændre planer. Selvom I måske er på vej mod stranden, er det let at holde et stop, hvis I får øje på noget interessant, mens I kører gennem landskabet. Der findes mange vidunderlige og mindeværdige oplevelser i den danske natur og kultur.

 

Der er kun 3 ting, der kan ødelægge en god cykeltur. Den første ting er punkteringer. Heldigvis er der en simpel løsning; lappegrej. De små æsker indeholder alt det, du skal bruge, for at lappe cyklen igen, og kan sagtens ligge i en lomme. Så skal du bare have en cykelpumpe, så er du klar til at fortsætte.

 

Den anden ting er fysiske skader – ikke muskelømhed, rifter og hudafskrabninger, men knoglebrud og hovedskader. Knoglebrud vil typisk hele med tiden, men med hovedskader, kan skaden i værste fald være uoprettelig. Så ser du et godt cykelhjelm tilbud, kan det helt sikkert betale sig at slå til.

 

Den tredje ting er en stjålen cykel. Det kan også kun forebygges, men konsekvenserne er trods alt kun økonomiske. Sørg for en god cykellås – og husk at låse den hver gang.

 

Et klassisk argument mod hjelme er hjelmhår, så for at beskytte hoveder verden over uden at ødelægge en eneste frisure har svenske Hövding lavet en airbag cykelhjelm. Den sidder som et tørklæde og er bestemt mere diskret end en almindelig hjelm.