3 tips til at kombinere familielivet med livet som selvstændig

Er du selvstændig? Men er du begyndt at bruge lidt for meget tid på at arbejde og for lidt tid sammen med familien? Det er vigtigt, at arbejde ikke overtager dit liv, da det hverken er sundt eller meningen med livet som selvstændig. Så herunder får du nogle gode tips til, hvordan du bedre kombinerer de to vigtigste ting i dit liv.

 

Arbejde er ikke alt. Det er meget vigtigt for os at understrege. For arbejder du for meget over en længere periode, vil det også sætte sig som stress i din krop. Sådan skal det ikke være.

Hav en fast arbejdstid

 

Livet som selvstændig kan hurtigt godt blive lidt for flydende, fordi det netop er muligt altid at arbejde – fordi der ikke er andre end dig, der bestemmer. Men det er en farlig cocktail, da du dermed nemmere har tendens til at tage arbejdet med dig hjem til familien.

 

Har du derfor svært ved at skelne livet som selvstændig fra livet som familie, kan det være en god ide, at du sætter dig nogle faste arbejdstider – og sætter regler op for, hvornår du ikke må arbejde. Selvom det er svært, vil du hurtigt opdage, at det giver dig et meget mere afslappet sind, og at du har nemmere ved at være til stede i nuet.

Få hjælp til det, du ikke kan selv

 

Er dit regnskab ved at blive en tidsrøver? Eller kan du bare ikke rigtigt finde ud af det der med at holde dine socialer medier ved lige? Uanset om du er en maler Farum eller driver din egen webshop, er det en god ide at give de opgaver væk, som tager for meget af din tid. For det tager tid fra at tjene penge og at være der for dine kunder. I sidste ende går det udover familien, fordi “du lige skal…”

 

Det behøver ikke at koste særligt meget at få hjælp til de opgaver, du ikke kan selv. Du vil også hurtigt opdage, at det giver en kæmpe lettelse i mave og sind, fordi din arbejdsliste ikke er alenlang.

Hold fri i dine weekender

 

Det giver dig ikke kun mere tid til familien, men giver dig også et langt større overskud til at være der for din familie og at være fuldt tilstede i din virksomhed. Selvom det kan være svært at slippe arbejdet i weekenderne, er det så absolut det hele værd, fordi du bliver en bedre udgave af dig selv.