Essentielle olier til dyr

Æteriske olier er naturligt forekommende, flygtige aromatiske forbindelser, der kommer fra frø, bark, stilke, blomster og rødder af planter. Hvis du har brugt dem før, er jeg sikker på, at du allerede er fortrolig med, hvor utroligt potente, duftende og gavnlige de kan være for dit helbred, men har du nogensinde prøvet æteriske olier til kæledyr?

 

Ifølge American Kennel Club, “Foreløbig forskning tyder på, at disse potente olier kan have nogle sundhedsmæssige fordele for hunde og mennesker, og mange holistiske dyrlæger inkorporerer essentielle olier i deres praksis.” Mange kæledyrsejere i dag henvender sig til æteriske olier for en række sundhedsmæssige problemer hos deres kæledyr, herunder loppe- og flåtforebyggelse, hudproblemer og adfærdsproblemer som angst.

 

Mens det er kendt, at brug af æteriske olier til kæledyr har sine fordele, er det vigtigt at vide, hvilke olier der er sikre at bruge, hvordan man bruger dem, og at huske, at hvert dyr er ligesom mennesker er forskellige og kan reagere entydigt på en bestemt æterisk olie. I lighed med brugen af ​​olier med børn er det helt afgørende at huske, at lidt går langt, langt med kæledyr.

 

Er æteriske olier sikre for kæledyr?

Hvis du undrer dig over sikkerheden af ​​essentielle olier til kæledyr, er svaret, at nogle æteriske olier betragtes som OK til brug sammen med kæledyr. Der er en god mængde æteriske olier, der er anset for sikre og, endnu bedre nyttige, for kæledyrs sundhed. Der er imidlertid også mange æteriske olier giftige for hunde og katte (og dyr generelt), som jeg vil tale om senere i denne artikel. Men først, er du klar til at lære alt om de bedste æteriske olier til kæledyr, specielt hunde og katte?

 

Æteriske olier til kæledyr: 5 bedste olier + anvendelser til hundeHvilke essentielle olier er OK for hunde? Følgende olier er ikke kun OK for hunde, men de er også kendt for at have nogle virkelig imponerende potentielle fordele! Nedenfor er en kort liste over æteriske olier, som eksperter siger er sikre at bruge på hunde: LavendelolieLavendelolie er et populært valg blandt mennesker, så måske har du allerede denne utrolige æteriske olie til rådighed for din lodne ven. Hvis du leder efter essentielle olier til hundelugt, er lavendel en god duft, som kæledyrsejere også har en kærlighed til. Desuden viser undersøgelser lavendelens fantastiske nyttige effekter på tilfælde af PTSD såvel som dets angstdæmpende evne, så det vil sandsynligvis berolige både dig og dit kæledyr.  For kæledyr som hunde kan lavendel æterisk olies beroligende virkninger være meget nyttige ved angst (ofte induceret af besøg hos dyrlægen eller bilture), bilsyge eller søvnproblemer. Et klinisk forsøg fra 2006 undersøgte virkningerne af lavendel æterisk olie på 32 hunde med en historie med rejseinduceret spænding i deres ejers biler. Hvad fandt de? Hundene udsat for duften af ​​lavendelolie brugte en betydelig mængde mere tid på at hvile og sidde og meget mindre tid på at bevæge sig rundt og vokalisere. Samlet set konkluderer forskerne, ”Traditionelle behandlinger for rejseinduceret spænding hos hunde kan være tidskrævende, dyre eller forbundet med bivirkninger. Aromaterapi i form af en lavendelluft kan tilbyde en praktisk alternativ behandling for rejseinduceret spænding hos denne art. ” Vi kan naturligvis anbefale at du køber dine diffuser og olier fra nordic diffuser.