3 måder du kan bygge en yoga rutine med din familie

Hjemmeliv kan være smukt hektisk, især når der er børn i husstanden. Mens vi ved, at en personlig yogapraksis har utallige fordele for den enkelte, har en familieyoga-praksis potentialet til at bringe forældre og børn tættere sammen, samtidig med at de tilføjer de yderligere fordele ved større ro, følelse af åndelig konnektivitet og sund sjov til det daglige rutine. Nedenfor er fem forslag til, hvordan du omdanner din elskede yoga-praksis til en børnevenlig aktivitet, som hele din familie kan nyde.

 

  1. Vær et eksempel for dine børn

Første ting først: Det værste, du kan gøre, er at lave yoga til endnu en aktivitet, der bliver presset på listen over to-do. Hvis dine børn tilbyder modstand mod at øve sammen med dig, eller hvis du arbejder med småbørn, der har en kortere opmærksomhedsperiode, så prøv ikke at tvinge dem til at deltage.

 

Gå i stedet for med et godt eksempel, og lad dine børn se dig øve med eller uden dem. Når børn ser deres rollemodeller engagere sig i noget, der har konkrete positive fordele (“Wow, jeg har bemærket, at mor er roligere de dage, hun laver sin yoga!”), Vil deres interesse sandsynligvis blive vækket, og de er mere tilbøjelige til at springer villigt ind. Ellers vil dine børn ellers reagere negativt, hvis de tvinges ind i aktiviteten (“Jeg vil ikke!”). Lad dem opleve fordelene ved yoga over tid ved at være tålmodige og lade dem komme ind i det naturligt.

 

  1. Opret en rutine

Børn (og voksne) trives med ritual og rutine. Af denne grund skal du etablere en forudsigelig yoga-praksis, mens du forbliver fleksibel om, hvor og hvornår det sker. Vedhæft aktiviteten til en begivenhed (når solen står op) eller en aktivitet (før sengetid), så dine børn kan få en forståelse af det hellige ritual og finde trøst i de opfyldte forventninger. Sørg for, at alle i familien har deres egen yogamåtte (inklusive de små), og inkorporer opsætningen af ​​måtterne og oprydning af rummet som en del af mindfulness-praksis.

 

Rutine er også højt værdsat med hensyn til selve praksis, så gør de samme stillinger i samme rækkefølge hver dag. Måske skiftes du med at føre sekvensen fra dag til dag eller stille sig for at stille, nogle dage tilføjer du en kropsholdning her eller der. Alt i alt er det dog nyttigt at være konsekvent i din sekventering, så alle får en følelse af præstation, fortrolighed og stolthed, når øvelsen tager form (ordspil beregnet) over tid.

 

3.     Hyg dig og hav det sjovtFjern eventuelle forventninger til, hvordan en yogapraksis ser ud, når du involverer din familie og børn. Familieyoga (og bør) ofte omfatte latter, verbal og fysisk interaktion og kreativt spil. Børn elsker at lave lyden af ​​dyrene, hvorefter nogle stillinger er navngivet (som hest, kobra, hund, ko). Fortæl historier, der forbinder stillingerne sammen (“Cobraen skred op ad træet, og så fløj en ørn ud!”). Selv på de dage, hvor dine børn ikke deltager med dig, skal du lade din krop blive et jungle-motionscenter og opfordre dem til at klatre under, rundt eller endda på dig, mens du træner. Leg giver mulighed for flere positive følelser, og jo mere positivitet I nyder sammen, jo tættere bliver jeres forhold. Vi anbefaler at du vælge en stærk og organisk yoga mat, som prolife kan tilbyde Læs mere her