Tægerne kommer – Undgå tæger og flåter på din hund

Forår, sommer og sensommer er højsæson for tæger og flåter. De sætter sig både på os mennesker og på vores kæledyr, men det er klart vores kæledyr der er mest udsat fordi de færdes længere nede langs jorden og har mere pels tæger og flåter kan hænge fast i og gemme sig i.

Det kan være svært at opdage tæger og flåter på en hund, især hvis det er en hund der er langhåret, men heldigvis findes der en måde at forebygge forekomsten af både tæger og flåter, men også lopper og andet der kan husere i hundes pels.

Loppehalsbånd til hunde

Et loppehalsbånd kan forebygge forekomsten af disse skadedyr og dermed kan du komme udenom al det bøvl med behandling med andre loppemidler og evt. sygdom hos hunden.

 

Selvom det hedder et loppehalsbånd, så virker det også mod tæger og flåter. Der er ikke nogen forskel på det punkt. Den måde det fungere på har en afvisende effekt overfor alle disse typer smådyr der kan gemme sig i pelsen på din hund. Se et udvalg af loppehalsbånd til hunde.

 

Der er flere forskellige mærker der laver loppehalsbånd, nogle laver dem hvor de fungere til både hunde og katte, mens andre laver dem specifikt til en slags dyr. Men muligheden for at holde skadedyr som lopper, flåter, lus, larver og tæger væk fra din kat findes altså også med et loppehalsbånd til katte.

Hvordan fungere et loppehalsbånd?

Der sker en kontrolleret frigivelse af nogle naturlige stoffer i den holdbarhedsperiode halsbåndet har. Disse stoffer har en anti-effekt på lopper, flåter, tæger, lus, larver og myg og holder dem derfra væk fra hunden. Halsbåndet skal blot placeres om hundens hals, dog stadig med det alm. halsbånd på hvis du skal have din hund i snor.

 

Det altså et effektivt halsbånd der virke mod mange irriterende skadedyr og på den måde kan spare dig for at købe dyre loppemidler og loppeshampoo til hunde.

 

Et loppehalsbånd har en udløbsdato og du kan få dem i udgaver der holde i alt fra 4 måneder til 8 måneder. Det betyder at de har evnen til at holde lopper og flåter væk i hele den periode og rækker derfor fint til en hel sommer, hvor problemet er størst.

Hvad hvis min hund har lopper?

I tilfælde af at din hund allerede har lopper eller flåter, så kan du ikke bruge loppehalsbåndet da det kun er lavet til at virke forebyggende. I stedet skal du have fat i klassisk loppemiddel, der er lidt skrappere her og nu, men som i princippet fungere på samme måde som loppehalsbåndet. Det kan også være at det bliver nødvendigt med en loppeshampoo.

 

Det er generelt et rigtig stort problem for mange hundeejere og derfor er det godt at kende til loppehalsbåndet, da det virker forebyggende modsat mange andre loppemidler.