Bøf Stroganoff: Hele familiens favorit

Denne nemme bøf stroganoff opskrift er lavet med den lækreste, cremede hvidløgs/champignonsauce og kan være klar til at spise på bare 30 minutter! Server gerne over en form for nudler, ris eller quinoa.

Bøf stroganoff med nudler

 

Opskriften er lavet med en hurtig sauté af mør bøf (du kan dog også bruge hakket oksekød) og en perfekt brunet svampe med den rigeste, saltede, hvidløgs-creme sauce (som jeg har lettet lidt, og lavet uden tung fløde.) Når den serveres varm over en stor skål nudler, ris eller polenta, skal du gøre dig klar til et udbrud af nostalgi. Fordi denne retro opskrift er total comfort-food og altid lækker og mættende.

 

Den anden bonus med denne særlige bøf stroganoff opskrift er, at den faktisk er utrolig hurtig og nem at lave på bare 30 minutter. Så næste gang du har brug for et hurtigt måltid om aftenen, der er sikker på at tilfredsstille hele familien, så tag oksekød og svampe ud og lav en gang lækker bøf stroganoff!

 

Klassiske bøf stroganoff ingredienser

 

Først et par hurtige noter om ingredienser. For at få den bedste bøf stroganoff opskrift skal du tilføje følgende til din indkøbsliste:

 

  • Bøf: Jeg anbefaler flankebøf, men enhver mør udskæring af okse er fint. Sørg for at skære kødet tyndt, så det bliver pænt og mørt. (Eller du kan vælge at lave oksekødstroganoff med hakket oksekød i stedet, hvis du foretrækker det.)
  • Sauceingredienser: Smør, løg, hvidløg, hvidvin, oksekød, Worcestershire sauce, mel og almindelig græsk yoghurt (eller creme fraiche) er de ingredienser, der bruges til at lave den klassiske bøf stroganoff sauce. Hvis du foretrækker ikke at lave mad med vin, er du velkommen til bare at tilføje lidt ekstra oksekød i stedet.

 

Hvordan man laver bøf stroganoff

 

Her kommer en hurtig oversigt for hvordan du laver denne opskrift på bøf stroganoff:

 

  • Kog pastaen: Få vandet til at koge, hvorefter du koger pastaen som du ville gøre normalt. Når pastaen er kogt, drænes vandet. (Jeg anbefaler, at du tilføjer pastaen på samme måde, som du tilføjer i oksekødssaften i trin 4 for den bedste timing.)
  • Sautér bøffen: Mens pastavandet opvarmes, sauter bøf i et enkelt lag (det kan være nødvendigt at gøre dette i to portioner), indtil det er brunet, hvorefter det overføres til en ren plade.
  • Sauter grøntsagerne: Derefter sauterer du løg, svampe og hvidløg i den samme gryde, indtil de er brune. Derefter vil vi tilføje lidt vin til at glatte og løfte alle de smagfulde brune stykker fastbrændte kød, der sidder i bunden af ​​gryden.
  • Færdiggør saucen: Mens vinen affedter panden, pisker vi oksekød, Worcestershire sauce og mel sammen. Hæld derefter blandingen i panden og lad den simre lidt, tilsæt bøf og græsk yoghurt, og krydre ti med salt og peber efter behov.
  • Server: Server det derefter pænt og varmt over nudler, ris eller poleta, drysset med lidt persille – bon appetit!

 

Leder du efter mere inspiration til aftensmaden? Prøv denne opskrift på lækker roastbeef.