Quickguide til dig, der skal have nyt terrarie

Det kan være du står i den situation at du skal have et nyt terrarie, eller måske er det første gang, du har brug for et. Uanset hvad situationen er, så er der nogle ting du skal være opmærksom på inden du anskaffer dig et terrarie. Der findes mange forskellige terrarier, og der er nogle der egner sig bestemt til en salgs dyr, og andre som kan bruges til forskellige dyr. Derudover kommer de i forskellige størrelser, og højder. Hvis du har brug for et nyt terrarie, så er der en quickguide til dig her, så du kan finde det korrekte terrarie.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have et nyt terrarie?

Det første du skal være opmærksom på er hvilket dyr du har. Dette har stor betydning, da de mange forskellige dyr har specifikke krav til terrarie størrelser og højder. Hvis du læser mere om den type dyr du har, så skulle du gerne få minimum størrelse og højde, og eventuelle andre krav til terrarie. Det kan altid være en god idé at give dem mere plads end hvad der står, men dette er ikke nødvendigt, da det er minimumskravene, du for oplyst.

Derudover skal du være opmærksom på dyrets behov.

  • Har den brug for vand, hvis ja, hvor meget, og hvordan er det bedst at opbevare vandet til dyret?
  • Hvilken slags lyst har den brug for, og hvor stort skal dette lys være?
  • Hvor stort er dit dyr, og vil den blive større? Hvor meget større vil den blive, dette skal du også tænke over, når du skal have fat i et terrarie, da dette også har en betydning for størrelsen.
  • Hvad spiser dit dyr? Hvordan skal maden opbevares? Skal den fodres på en speciel måde?
  • Skal terrariet placeres indenfor eller udenfor?

Når du skal opsætte et terrarie skal du tænke over alt dette, da dette har en betydning for dit dyrs velfærd og levemåde. Når du anskaffer dig et dyr, er det vigtigt at du giver den, det den har brug for. Dette gælder ikke kun mad og vand, men også det at give den et sted at bo, hvor den kan føle sig sikker og tilpas, og minder om dens naturlige leve arealer. Hvis ikke dyret for alt dette, kommer den ikke til at leve godt.