Alt om hundefoder – sådan passer du bedst på din hund

Hvis du vil være helt sikker på, at din hund får den rette kost, kan du læse med her, hvor du får gode tips til, hvordan du vælger den bedste hundefoder til din hund.

Vælg det bedste hundefoder

Du kan desværre ikke spørge din hund, hvad den gerne vil have til aftensmad – og det er måske meget godt. Derfor er det dit ansvar at vælge hundefoder, der er både nærende og lækkert.

Her er tre ting, du skal tænke over, inden du fylder bagagerummet med hundefoder.

1 – kvalitet

Hundefoder svinger meget i kvalitet og pris. Det kan godt virke fristende at spare et par hundrede kroner på hundefoder, men det er sjældent en god ide.

Det anbefales, at du vælger kvalitetsfoder til din hund, hvis du gerne vil være sikker på, at hunden får den rette næring. Når du leder efter den bedste og mest nærende foder, anbefales det ligeledes, at du vælger tørkost, da det har en komplet sammensætning.

2 – alder og behov

Når du skal vælge hundefoder, bør du altid overveje din hunds alder. Det gælder både for unge, voksne og ældre hunde. Herudover bør du tænke over, om den har nogle specielle behov. Nogle hunde har brug for en kaloriefattig kost, mens andre har brug for en kost, der skåner maven.

3 – smag og behag

Hunde har smagssanser, og det hjælper ikke noget at vælge hundefoder af den bedste kvalitet, hvis din hund ikke vil spise det. Vælg også en variant, som din hund synes godt om.

Tilkøb en god forsikring

Selvom du passer rigtig godt på din hund og giver den det helt rigtige foder, bør du stadig være sikker på, at du har en god forsikring til din hund. Det kan være en stor økonomisk hjælp, hvis der pludseligt kommer store dyrelægeregninger.

Brug tid på sjove aktiviteter med din hund

Når du er sikker på, at din hund trives og er sund og rask, så gælder det bare om at holde den aktiv – og det gør du lettest ved at lave aktiviteter med den. Husk, at motion og gåture ikke altid er nok. Mange hunde skal også udfordres mental gennem lege, øvelser og lignende.

Når du har fået styr på forsikring, godt foder og masser af aktiviteter, så er du mere sikker på, at din hund trives. Og så kan du sove trygt om natten og lade op til nye eventyrer med din hund.