Kan man selv reparere sin cykel?

De fleste der ejer en cykel, ved at det nogle gange er nødvendigt at få den repareret. Det drejer sig oftest om mindre reparationer, som for eksempel en ny kæde, eller udskiftning af dæk og/eller slange. Det er ikke helt billigt at få disse reparationer foretaget ved en cykelsmed, og det kan derfor være en god idé at sætte sig lidt ind i hvordan man udfører de mest typiske reparationer, så man ikke skal betale en cykelsmed for at reparere noget, man sagtens selv kan klare.

Der er dog nogle typer af reparationer som man bør overlade til en professionel, men derudover kan man snildt lære at reparere sin cykel selv, hvis man blot gider at bruge tid på at lære hvordan man gør. I denne artikel kigger vi nærmere på fordelene ved at kunne reparere sin cykel selv, og giver dig nogle gode råd, til hvordan du finder de nødvendige reservedele som du skal bruge til at reparere din cykel.

Fordele ved at gøre det selv

Den største fordel er selvfølgelig prisen. Det kan nemlig være en rigtig dyr omgang, hvis man skal have en cykelsmed til at lave sin cykel. Alene materialerne kan være forholdsvis dyre, selvom man ikke skulle tro at et bremsekabel nemt kan koste et par hundrede kroner. Derfor er det også en fordel at kunne skaffe sin reservedele selv. En anden fordel ved at kunne reparere sin cykel selv, er at man ikke er på Herrens mark, hvis ens cykel går i stykker mens man er ude på cykeltur. De fleste reparationer kræver kun ene smule værktøj, så det er derfor en rigtig god idé at have dette med sig, samt diverse reservedele, hvis man cykler.

Sådan finder du reservedelene

Når det kommer til reservedele, så er det billigere at købe dem på internettet, end ved en cykelhandler eller cykelsmed. På internettet er man nemlig ikke begrænset til det danske marked, men kan finde reservedele og bestille dem hjem fra hele verden. Det betyder overordnet set, at priserne ofte er noget lavere end de danske, og hvis man bestiller delene hjem fra et andet EU land, slipper man også for at skulle betale told og moms. Det er derfor en god idé at benytte sig af internettet, til at finde reservedele til cyklen.

En anden måde du kan skaffe billige reservedele på, er ved at finde og købe gamle og brugte cykler på loppemarkeder, eller i genbrugsbutikker. Du kan også melde dig ind i nogle af mange forskellige køb og salg grupper på Facebook. Her kan du finde grupper baseret på den by man bor i, eller det specifikke produkt man er interesseret i at købe. Sidst men ikke mindst, kan man lede på Den Blå Avis.