Køkkenredskaber til børn

At lave mad med sine børn er en god måde at bonde som en familie og have det sjovt hjemme, men hvis dine børn er meget små, kan du måske forståeligt nok, blive bekymret for deres sikkerhed i køkkenet. At berige dit køkken med børnevenlige køkkenredskaber kan være en rigtig god ide, hvis du skal have dine børn med. Det er rigtig vigtigt at du vælger køkkenredskaber med deres små hænder i baghoved, samtidig med at det skal være sjovt og sikkert for dem. Fra børnevenlige knive til miniature piskeris og regnbue skåle og til den sødeste grydelap, er kun nogle af de få ting, som er nødvendige i dit børnevenlige køkken.

Vi starter med børneknive, for hvilken børnekniv skal man vælge?

Når det gælder børn og knive er det vigtigste at de ikke får en gammel og sløv kniv fra skuffen, da en sløv kniv kan give store og grimme snit. Det er bedre at give dem en skarp kniv, da de jo skal lære at skære. Der findes knive der både er sikre for børn og samtidig er skarpe nok til at skære.

Når du vælger en børnekniv, er det vigtigt at tænke på, hvor meget dit barn har været i køkkenet indtil nu, da det er individuelt fra barn til barn, hvilken kniv, som passer bedst. En kniv skal vokse med barnet og den voksnes mod. Til at skære gulerødder over kan en af de skarpe junior knive være rigtig gode. Her er sikkerhed i top ved at den har en afrundet spids, så man ikke stikker sig selv eller andre, samt har den et ekstra godt greb, så kniven ikke glider ud af hænderne. Det er også rigtig vigtigt at tilføje at knive som denne her, kan det samme som en voksen kniv, men bare har mere sikkerhed til børnene.

Det er vigtigt at tilføje at en sikker børnekniv kan skære lige så godt som en skarp kniv. En god og sikker børnekniv kan ikke skære tykke gulerødder over, medmindre de er skåret i små stykker eller stave først, da man jo skal tænke på at hvis den kan skære en hel gulerod over kan den også skære en finger over. Derved ikke sagt at det er legetøj, da det godt stadig kan give rifter.

Hvis barnet er i vuggestue eller mindre børnehavebarn, er det rigtig vigtigt at man har skærpet opsyn, selvom det er børnesikre knive. Det er et køkkenredskab og ikke legetøj, og det er derfor uhyrlig vigtigt at man holder vågent øje med barnet der bruger kniven. Dette kan ikke siges nok gange.

Vi anbefaler knive, hvor dit barn bruger save modellen, det vil altså sige at kniven ikke er skarp nok til bare at kunne skære igennem, men skal save sig igennem madvaren. Det kan være rigtig svært at bruge save teknikken, hvis man aldrig har savet før. Det er derfor vigtigt at den voksne sætter sig ind i at det ikke handler om at trygge hårdt, men om at save frem og tilbage, så kniven kan komme igennem det man skal skære.