Begynd at handle med aktier – og få mere tid til familielivet

Hvem kunne ikke ønske sig mere tid med familien, i stedet for at stå foran hæve-sænkebordet på arbejdspladsen? Danmark er at de lande, hvor vores børn går allermest i institution for at blive passet. Det skyldes, at forældrene arbejder enormt meget.

Heldigvis er der massevis af dygtige pædagoger og lærere til at passe vores børn, men inderst inde vil jo helst selv bruge tiden med dem, og resten af vores familie.

Problemet er jo bare, at der er regninger, som skal betales, så vi har hus over hovedet og kan få mad på bordet. Så hvad gør man så, hvis man ønsker at arbejde mindre? Man kunne jo prøve at kigge lidt på aktiemarkedet.

Hvordan handler man med aktier?

En aktie er en andel af en virksomhed, som alle kan købe. Det kan være mange forskellige virksomheder, som med tiden har vokset sig store nok, til at kalde sig for et aktieselvskab.

Disse aktier kan man købe og sælge til forskellige priser. Hvis det går godt for en virksomhed, vil aktien stige og hvis det går knap så godt, vil aktiekursen falde.

Man kan fx købe Uber aktien, som er et stort velkendt firma fra USA. Måden man så tjener penge på, er at man køber den til en pris, og hvis den så skulle gå hen og stige i værdi, kan man sælge den og få et afkast på Uber aktien.

Tjen penge på aktier – arbejd mindre

Hele tanken er jo så, at man via sine investeringer, fx i Uber aktien, skal kunne få så stort et afkast, at man kan arbejde mindre. Det er selvfølgelig vigtigt at afkastet er stort nok, til at man stadig kan forsørge sin familie.

Det skal også siges, at vejen derhen kan være svær. Både fordi det, tager tid fra man køber en aktie, til at den kan give et potentielt afkast. Men også fordi, at det specielt i starten kan være svært at gennemskue aktiemarkedet. Det kræver erfaring, og kommer ikke lige med det samme. Derfor er det vigtigt at hænge ved i starten, selvom man måske brænder nallerne et par gange.

Stress af og brug mere tid sammen med familien

Når du så endelig har fået styr på aktiemarkedet og din Uber aktie, blandt andre, er begyndt at give et afkast. Kan du begynde at tænke på at bruge mere tid på familien. Det kan være alt fra at træne sønnikes lilleput-hold, til en cykeltur med din datter. Det kan også være en romantisk middag med hustruen eller mand, eller bare en helt almindelig hverdagsaften foran skærmen, sammen med familien.

Mulighederne er mange, når du først når det punkt, men som nævnt tidligere kommer det ikke af sig selv. Det handler om at hænge i fra start, og give sig tid til at forstå markedet.