Få en sikre indhegning til dine kæledyr

For mange personer er deres kæledyr noget af det mest dyrebare de har. Kæledyr er en af de ting, som har stor betydning for ens velvære og humør. For nogle personer er der intet bedre at blive hilst på at sin hund, når man ankommer. Ligeledes kan det for andre være en af verdens bedste ting at komme hjem og kæle med sin hamster eller ride på sin hest.

Det at kæledyr har en stor betydning og er en levende kilde til glæde, er det vigtigt, at vi som lykkelige ejere passer godt på dem. Der findes her mange forskellige måder, hvorpå du kan forbedre dit kæledyrs vilkår og forhold. Som udgangspunkt afhænger det som regel af, hvilket kæledyr du har, da hver en dyrerace har hver sine egne forhold.

Fri bevægelse og frisk luft

En måde hvorpå du kan give dit kæledyr lidt bedre forhold, er at give dem adgang til frisk luft og eventuelt udendørs ophold. Har du plads i haven, er det en oplagt mulighed for dig at sætte dit kæledyr ud, hvis vejrforholdene tillader det. For at sikre de mest optimale forhold og for at undgå, at dit kæledyr løber væk, bør du enten anskaffe dig et bur eller indhegning som er egnet til at sikre dit kæledyr.

Har du for eksempel kaniner, marsvin og eller andre lignende gnavere, kan et trådhegn med små maskestørrelser være en oplagt løsning. Maskerne i trådhegn er de små rektangulære åbninger som også til tider kaldes for lufthuller.

Du kan her vælge følgende hegnløsninger:

Har du større kæledyr såsom en hest, bør du selvfølgeligt anskaffe dig noget særligt indhegning egnet til denne type kæledyr som f.eks. et hestehegn. Ved at vælge den rette indhegning, kan du være sikker på at dit kæledyr ikke løber væk, men også at der ikke kommer indtrængen fra ubudne gæster.

Yderligere tiltag

Det er ikke med alle kæledyr, at du får brug ekstra tiltag i forhold til selve indhegning, men i nogle tilfælde kan der være brug for ekstra. Har du kaniner, bør du være opmærksom på, at de i nogle tilfælde godt kan finde på at prøve at grave sig under indhegning eller bide i hegnet.

For at sikre at din kanin ikke graver sig ud, bør du stille kaninens løbegård ovenpå eller ved nogle fliser, således at den ikke kan grave sig ud. Du kan også her bruge det pågældende trådhegn til at sætte under løbegården/buret, hvorefter du dækker til med halm, hø og lignende, for at sikre at kanin ikke kommer til at sidde fast eller komme til skade.

En anden faktor som kan tage med i betragtningen, er et tag til løbegården eller buret, hvis det er er åbent. Er det åbent er trådhegnet til stor hjælp som løsning til tag.