Hele familien har brug for hjælp

Alkoholmisbrug er et udbredt problem i samfundet. Drikkekulturen i Danmark er stærk, og unge begynder at drikke i en tidlig alder. Emnet bliver gang på gang taget op, men der findes ikke en gylden løsning, der holder danskerne fra at drikke det, de har lyst til. Alkoholmisbrug eksisterer i mange afskygninger. Det er ikke kun ham nede på bænken med en kold bajer i hånden. Eller dem der sidder på bodegaen og bliver hængende længere, end de burde. Det er også dem, der bor i store villaer, går på arbejde hver eneste dag og har familie og børn. Det er også dem, du møder i din omgangskreds, eller måske endda dig selv. Hvis du kender en, eller selv ønsker at få hjælp til at komme ud af misbruget, kan du søge hjælp her:

https://amisbrugsbehandling.dk/alkoholmisbrug/behandlingssteder-for-alkohol/alkoholbehandling-koebenhavn.html. Det er ikke kun misbrugeren, men hele familien, der har brug for hjælp. Start med at undersøge mulighederne for hjælp, så du kan hjælpe dig selv og dine nærmeste bedst muligt.

Det handler ikke om en svag viljestyrke

Mange tænker måske, at man kan stoppe med at drikke, hvis bare man tager sig sammen. Men alkoholisme handler ikke altid om at have en svag viljestyrke. Når først det har udviklet sig til et misbrug, er kroppen så afhængig af sit stof, at det ikke er muligt at sige fra. Der skal noget andet til for at komme ud af sit misbrug end at tale om viljestyrke. Med professionel behandling af alkoholmisbrug kan misbrugeren få den rette hjælp gennem et behandlingsforløb over 6-7 uger, der tager udgangspunkt i misbrugeren.

Støtte fra familien kan have afgørende betydning

Er du i familie med en alkoholiker, kan du gå ind og støtte i behandlingsforløbet. Alkoholbehandlingen kan foregå udenfor arbejdstid, og du kan som pårørende til en alkoholiker få et kursus, der klæder dig på til at håndtere situationen. Alkoholmisbruger og pårørende bliver altid mødt med stor empati og forståelse af situationen. Rådgivning og behandling er 100 % anonym, og afhængig af alvorsgraden er det muligt at passe sit normale liv, mens alkoholikeren er i behandling.

Tøv ikke med at få hjælp, hvis det er akut

I de svære tilfælde kan alkoholikeren have akut brug for hjælp. I så fald skal du ikke tøve med at få hjælp, så alkoholikeren kan blive afruset og komme i behandling. Rådgivning er gratis, også ved andre typer misbrug.