Kæledyr: Så meget kræver det af dig at holde dyr

Dette indhold er sponsoreret.

Mange familier kender til, at børnene hver eneste taler om at få et kæledyr. Og måske du ikke helt er overbevist som forælder endnu, fordi du har svært ved at gennemskue, hvad det kommer til at kræve af dig. I denne artikel kigger vi nærmere på nogle af de mest almindelige kæledyr i de danske hjem. Vi fortæller dig mere om, hvad du er nødt til at investere i, og hvor meget det vil kræve af dig at holde dyr.

Få en gnaver

Når det kommer til et kæledyr, der ikke kræver meget tid fra din side, er gnavere en god mulighed. Særligt hamstere og marsvin er typiske kæledyr, som børn elsker at have. Det samme gælder selvfølgelig for kaniner, der både kan bo indendørs og udendørs.

Når du erhverver dig en gnaver, er det vigtigt at investere i et godt bur, gnaverhuse, drikkeflaske og selvfølgelig hø og savsmuld til buret. Herefter kan du overlade det meste til børnene, hvis de selv er gamle nok til at skifte underlaget i buret og fodre gnaveren. Derfor kan det være en oplagt mulighed, hvis du gerne vil give børnene et husdyr, som kræver minimalt arbejde fra dig.

Hunden er et fælles ansvar

Der er næppe nogen børn, som ikke har spurgt ind til, om de må få en hund. Men der er god grund til at overveje anskaffelsen af en hund grundigt, for kommer der en hund ind i billedet, kommer det til at kræve mere af dig som forælder. En hund skaber stor glæde i familien, men den er et fælles ansvar, hvor du skal tage tjansen, når børnene ikke gider.

Med en hund kommer der også en række omkostninger i form af dyrlægebesøg, foder, hundekurv og andet tilbehør til hunden. Der vil også være brug for hundetræning, hvis I får en hvalp, og det skal du også være indstillet på. Alternativet kan være at købe en ældre hund, som andre skal af med på grund af personlige forhold.

Katten passer sig selv

Også en kat er et klassiske kæledyr for mange, og her får du en sød, lille ven til børnene, som også passer sig selv. Bor din familie I et hus, hvor katten kan opholde sig udendørs, vil den typisk bruge mange timer for sig selv. På den måde skal du ikke bære et stort ansvar for aktivering og gåture med katten, for den klarer det helt selv.

Med en kat følger der selvfølgelig ansvar for foder og tilbehør. Derudover vælger mange at få en kattelem, så katten selv kan gå ind og ud ad enten garagen eller huset. Til gengæld får du et kæledyr, der er en sand succes hos børnene, og som ikke kræver opmærksomhed hele tiden.