Gør hjemmet sikker med rækværk og gelænder

Vi skal passe godt på vores børn og os selv, når vi er hjemme i huset, lejligheden eller sommerhuset. Sikkerhed er alt afgørende og det er noget, der er stor fokus på.

Man kan få stød fra stikkontakter – hvem husker ikke billederne af små børn, der stikker strikkepinde ind i en stikkontakt. Det er vi gud ske lov ude over i dag, hvor kontakterne er blevet meget mere sikre.

Men der er fortsat mange steder, hvor det kan gå galt og hvor man skal være ekstra opmærksom på sikkerheden.

Sikkerhed på trappen

Hvis I bor i en etageejendom eller en villa i flere planer, er det garanteret en trappe, som man skal op eller ned af for at komme rundt i huset.

Et sikkert gelænder er alfa og omega, hvis du vil undgå at både du og dine kære falder ned og kommer slemt til skade.

Et trappegelænder kan fås i mange varianter og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til udformning, design og materialevalg.

Det kan for eksempel være et gelænder i rustfrit stål med en flot håndliste i træ. Men det kan også være et glasgelænder, hvor de stor glas plader skærmer af, så man ikke falder ud over kanten. Det kan ske når børnene bruger trappen som legeplads hvor de ligger og kører med biler eller andet legetøj.

Pas på hemsen

Mange har valgt at udnytte højden i boligen ved at lave en hems. Det kan enten være i form af en soveplads, hvor junior får sin egen lille hule eller et legerum som er hævet over gulvet. Nogle har endda et skrivebord inden under hemsen.

En super god løsning for at udnytte pladsen. Men det er også noget man skal være meget opmærksom på i forhold til sikkerheden.

For ligesom trappen skal have et sikkert gelænder, skal hemsen også sikres med et lignende rækværk. Det kan igen være lavet af træ, af glas eller aluminium. Også den moderne galvaniserede løsning er blevet populær hos mange.

Fald ikke ud over terrassen

Ude i haven er terrasser blevet vældig populære. Derfor skal du også her sikre dig, at der er et fornuftigt rækværk, der sikrer at man ikke falder ned. Det kan godt være at din terrasse ikke er særlig høj men bare en halv meter kan give nogle svære skader, hvis man er uheldig.

Her skal du sørge for at dit rækværk kan tåle at stå ude hele året. Så vælg evt. en løsning, hvor du slipper for at skulle male det. Det kan være en løsning i rustfrit stål eller i galvaniseret stål. Det giver også din terrasse et helt unik look i haven.