Dette skal du bruge til din nye hund

At få en ny hund er en stor beslutning. Det er muligvis noget du har gået og overvejet i lang tid, men endelig er du kommet frem til at gøre det.

For mange er det at have en hund en stor drøm, der går i opfyldelse. For nogle får de en hund for at opfylde andres ønsker, såsom børn eller en kæreste/ægtefælle. Ligegyldigt hvorfor du har valgt at få en hund, er det vigtigt at du forbereder dig godt. En hund kræver nemlig både viden, udstyr og forberedelse.

 

Vælg det rigtigt hundemad

Én af de absolut vigtigste ting du skal have forberedt, er hvad din nye hund skal spise. Hvad den skal spise afhænger dog af nogle forskellige ting:

  • Hvis du får den som hvalp, skal du ud og købe noget decideret hvalpe foder. Hvalpefoder giver masser af energi og næringsstoffer, hvilket hvalpen skal bruge til at vokse.
  • Får du hunden som voksen, skal du købe foder beregnet til dens alder. Ofte vil der være forskel på foder til hunde på 3 år og hunde på 11 år.
  • Du skal også være bevidst om hundens race og dens aktivitetsniveau. Er det en utrolig aktiv hund, skal den have noget foder med et højt kalorieindhold. Er det en mere stille hund, skal foderet indeholde færre kalorier.

Når du henter hunden, hvad end det er hos et internat, en kennel eller en privatperson, får du måske et tilbud om en lille pose med hundefoder, som hunden er vant til at spise. Dette skal du endelig tage imod, da det kan hjælpe hunden til at overgå til det foder, som du har købt. Bland de to forskellige slags foder sammen, når du giver hunden mad, så hunden begynder at få smag for det nye foder.

Det kan også være, at du skal overveje at købe kornfri hundefoder. Der kan være både fordele og ulemper ved at gøre det, men er du interesseret i det, kan du blandt andet finde noget hos Jekas Hund og Kat.

 

Udstyr til gåturene

Det giver lidt sig selv, at du skal have noget udstyr til gåture. Er hunden hvalp, vil den ikke kunne holde til at gå særlig langt, men derfor skal du stadig være godt forberedt.

Først og fremmest skal du overveje, om du skal have en sele til hunden. For nogle fungerer det fint at sætte snoren fast i halsbåndet, for andre er en sele bedre. Hvis hunden trækker meget, vil det være mere behageligt for den at have en sele på.

Du skal også købe en hundesnor og her kan det være en god idé at købe et par forskellige. Det er altid godt at have en helt normal hundesnor. Den er god at bruge, når du skal lære din hund at gå tur. En flexline er også en rigtig god hundesnor. Den kan bruges når i går på fortov inde i byen og når I er i parken eller ude i naturen.

Husk også at købe hundeposer og eventuelt en refleksvest eller et halsbånd med lygter, så din hund kan ses i mørket.