De måske overraskende fordele ved at have et akvarium

Sponsoreret indhold

Det er ingen hemmelighed, at det at have et kæledyr kan have målbare fordele for dit helbred. Men disse fordele er normalt associerede med traditionelle kæledyr som katte eller hunde. Der er dog en grund til, at mange lægekontorer, sundhedscentre og tandlæger har akvarier i deres klinikker. Dit hjemmeakvarium kan nemlig være lige så godt for dit helbred som en hund eller en kat.

I stressfulde tider kan et akvarium faktisk være en stor fordel. Så hvis dit barn er stresset i skolen, kan det måske hjælpe dem at have et akvarium på værelset eller et andet sted i huset.

Denne artikel har til formål at liste nogle af de største fordele for dit helbred ved at have et akvarium, du måske ikke kendte til. Du kan købe en eheim-pumpe og andet inventar til dit akvarie online.

Top 4 fordele ved at have et akvarium

  1. Et lavere stressniveau

Det er simpelthen svært at blive stresset, mens man kigger på et akvarium, hvor fiskene trives og svømmer glade rundt. Der er bare noget afstressende og fredfyldt ved det, som beroliger enhver, der ser på. Det er meget vigtigt for dit helbred, at dit stressniveau ikke bliver for højt – der kan et akvarie altså hjælpe dig.

  1. Det kan forbedre din søvnkvalitet

En god nats søvn er essentielt for dit velvære. At se på et akvarium med glade fisk, inden du skal sove, kan hjælpe dig til at få en bedre nats søvn, så du kan få din tiltrængte hvile i stedet for at ligge og vende og dreje dig. Hvis dit akvarie er i dit soveværelse, kan det også bidrage med en lille smule hvid støj, som kan hjælpe dig med at falde i søvn.

  1. Lavere blodtryk og puls

Når du er mindre stresset og får sovet godt, vil din krop fungere bedre. Ifølge et studie kan det at se på bare et tomt akvarium sænke din puls med 3 %, mens et akvarium med fisk i kan sænke pulsen med op til 7 %. Hvis du døjer med forhøjet blodtryk eller andre hjertesygdomme, kan et akvarium altså faktisk hjælpe dig.

  1. Forbedret fokus og kreativitet

Tilstedeværelsen af et akvarium kan altså både afslappe din krop og dit sind, hvilket befrier dig fra stress og angst, som måske holder dig tilbage i hverdagen. At formindske stress og angst giver dig bedre mulighed for at være fokuseret og kreativ, og dermed kan du maksimere din produktivitet. Den visuelle stimulation af et akvarium kan også have terapeutiske fordele, hvor du giver din hjerne noget andet at fokusere på i et par minutter, mens du holder en pause.

Konklusion

Et akvarium er altså en fantastisk måde at reducere stress og jag, hvilket afføder en hel række sundhedsmæssige fordele. En lille og simpel opgradering af din stue, dit barneværelse eller dit soveværelse kan altså betyde en hel masse for dit helbred. Bare husk at passe, pleje og rengøre akvariet med jævne mellemrum, så fiskene er glade, og du kan få renset dit sind bedst ved at se på de glade fisk svømme rundt.