Vælg en børnevenlig tandlæge til ungerne

Der er mange børn som ikke er vilde med at komme til tandlægen. Skrækken for at det skal gøre ondt og at der skal rives tænder ud, er stor. Det er en god ide at vælge en tandlæge, som har ekstra fokus på børn således, at dit barn kan blive tryg ved situationen. Det handler ikke kun om at dit barn skal kunne klare et tandlægebesøg. Gennem hele barnets liv er det nødvendigt med et årligt eftersyn for at være sikker på, at tænderne ser fine ud. Mange voksne lider også af tandlægeskræk, da de ikke har overvundet skrækken som barn.

 

Find en god tandlæge

Hvordan finder man en god og børnevenlig tandlæge til sit barn? Det er meget forskelligt hvad den enkelte dansker har erfaring med når det kommer til tandlæger. Nogen vælger tandlæge til barnet ud fra venners erfaringer, imens andre googler sig frem til lokale børnevenlige tandlæger. Det er forskelligt hvordan den enkelte tandlægeklinik håndterer børn. Nogen sætter ekstra tid af og har dermed fokus på hvordan barnet har det i situationen, imens andre afsætter den samme tid som var det en voksen. Hvis du ønsker ekstra fokus på at tandlægen tager det i barnets tempo, så skal du ringe rundt for at høre hvem der er ekstra opmærksomme på børn.

 

Forbered barnet på besøget

Ifølge statistikker foretrækker forældre en børnevenlig tandlæge når det kommer til at barnet skal have en rodbehandling. Det skyldes at det kan øge barnets tandlægeskræk, når der skal bores og rodes i munden. Det er vigtigt at forberede barnet på besøget, så det ikke kommer helt som en overraskelse at der f.eks. skal laves et hul. På internettet kan du få hjælp fra andre forældre, der har stået i samme situation som dig og har skulle finde en børnevenlig tandlæge til barnet. Ud fra andres erfaringer kan du lave en liste over steder, som er relevante at kontakte. Det er vigtigt at barnet får en god oplevelse hos tandlægen, da det første tandlægebesøg kan være altafgørende for hvordan barnet fremadrettet har det med at skulle til tandlægen.

 

Østerbro har gode anbefalinger

Der er mange danskere der vælger at få lavet en rodbehandling på Østerbro, da tandlægerne her laver mange af den type behandlinger. De er endvidere dygtige til at have børn som patienter, da de tager det i barnets tempo. Barnet får lov til at suge indtrykkene til sig, inden det er på tide at sidde i tandlægestolen. På denne måde kommer barnet til at slappe mere af, inden rodbehandlingen foretages.