Lyocell – et vidundermateriale til børnetøj

Lyocell kaldes også for tencel. Lyocell materiale er fremstillet af træfibre fra eukalyptustræ og er rigtig godt for børn – det fremstilles nemlig uden giftige forhold, og så er det billigt.

I den her korte artikel kan du læse alt det, du har brug for at vide, når det kommer til lyocell stof.

Hvad er lyocell og tensel?

Lyocell, eller tencel, er stof fremstillet af fibre fra eukalyptustræ. Eukalyptus er en hurtigvoksende træsort, og produktionen foregår ved at opløse træet i kemikalier, inden det ledes gennem et apparat med mange huller. Det skaber tråde i fibrene, og efter dét gennemgår de mange processer, bl.a. skylning og grundig tørring.

Lyocell og tencel er variationer af viskose og produceres mere bæredygtigt. Det laves nemlig i et isoleret system, så kemikalierne ikke bliver udledt i naturen, når produktionen er fuldendt.

På den måde er tencel også godt for miljøet. Op til 99% af vandet og kemikalierne fra processen kan nemlig genanvendes, og træmassen, der bruges til produktionen, er fra træer, der er FSC-certificerede.

Dét bruges lyocell materiale til

Lyocell og tensel bliver ofte brugt til at lave lyocell stof, og lyocell materiale har tendens til at være silkeblankt og stærkt, hvilket gør det til et godt polyesteralternativ.

Køb tøj i lyocell til børn her eller søg efter det, hvor du normalt køber tøj. Lyocell stof er nemt at vaske og er temperaturregulerende, og det er særligt velegnet til børn, da de har en hæmmende virkning på bakteriedannelse, så det ikke skal vaskes så ofte.

Lyocell materiale bruges primært til stof, og det betyder, du kan finde det i mange forskellige produkter. Det er særligt velegnet i bukser, der skal være pæne og holde i en hel dag, men også langærmede trøjer og tæpper. Takketvære de gode kvaliteter i lyocell, er materialet nemlig pænt længe.

Derfor skal du vælge lyocell

Lyocell stof og tensel er miljøvenligt, da det er bionedbrydeligt og derfor ikke vil forstyrre naturen længe, hvis det efterlades et sted. Det sagt, så er det også genanvendeligt, så tøjet og fibrene kan få nyt liv.

Find andre gode produkter på GreenTown Markedsplads, hvis du er interesseret i lyocell materialer. Det er nemlig ikke kun børn, der kan få tøj med lyocell stof. Lyocell er en tekstiltype, og derfor kan du også finde det som tæpper eller herre- og dametøj.

Hvis variation og miljøbevidsthed ikke er nok til at overtale dig til at overveje lyocell materiale, så må prisen gøre det. For produkter fremstillet i lyocell og tensel er ikke dyrere end andre produkter i ordentlig kvalitet. Tværtimod kan du få flot tøj til meget fornuftige penge, og så får du en ren samvittighed med i købet, når du vælger produkter af lyocell.