Lad børnene være med til at bestemme når I skal flytte

Skal du og familien flytte? Selvom det er en stor omvæltning for hele familien at skulle vænne sig til en ny base, så kan det ofte tage ekstra hårdt på børnene – især hvis de også skal skifte skole og finde nye bekendtskaber på samme tid. Nogle gange kan man ikke selv være herre over at flytte. Der er kan være mange årsager til hvorfor det er mest praktisk. For at få en så god start som mulig, er det en god ide at inddrage børnene i det hele. Har I sagt ja til en ny lejebolig, kan det være en ide at lade børnene være med til at indrette det nye hjem. På denne måde får de også en indflydelse på det nye hjem, der nogle gange kan være med til at gøre det hele lidt nemmere.

Jo tidligere desto bedre

Lige så snart den nye lejebolig er blevet skrevet under, er det en god ide at fortælle børnene at I skal flytte. På denne måde har de længere tid til at kunne fordøje nyheden og vænne sig til at skulle forlade den nuværende bolig. De fleste børn er meget visuelle, så hvis det er muligt, anbefales det at tage dem med ud i den nye bolig. På denne måde kan børnene få skabt sig et indtryk af det nye og ved hvad der venter på dem. Børnene kan få lov til at se deres nye værelser, så de kan begynde at planlægge hvordan det skal indrettes. Det er vigtigt at vende en flyttesituation til noget godt, så børnene kommer til at glæde sig.

Lad børnene være med

Børnene kan inddrages i indretningen af den nye bolig på flere måder. Værelset er det sted hvor de kan have alle deres ting og være dem selv. Derfor bør du hovedsageligt lade børnene bestemme hvordan sengen og de øvrige møbler skal stå. Hvis barnet trænger til en ny seng eller andet, er det en god ide at lave en hyggedag, så I kan få set på nye ting til værelset. Det er vigtigt med gode og positive oplevelser der kan kobles til det nye hjem, da det får børnene til at associere den nye bolig med noget godt.

Gør flytningen til en leg

Ifølge spørgeundersøgelser syntes langt de fleste børn, at det er dejligt at have en indflydelse sammen med sine forældre. På denne måde kan en flytning blive et fælles mål, i stedet for at det bare er en beslutning som mor og far har truffet. Vend hele situationen til noget godt, så familien kan se frem til den dag, hvor flytningen skal foregå.

Der er mange ledige lejemål

Hvis du ikke har fundet den rette lejebolig endnu, så kan du se ledige lejemål hos Hellebolig.dk. På denne side er der både billeder og beskrivelser af boligen og området, så du hurtigt kan tage stilling til, om det er et sted for dig og familien eller ej. Det er vigtigt at have en god mavefornemmelse med det nye sted, da du skal kunne se dig og familien bo der. Tag eventelt børnene med på et visit, så I alle kan finde ud af om der er plads til hele familien.