Inspiration til naturoplevelser ved Gardasøen i Norditalien

Inspiration til naturoplevelser ved Gardasøen i Norditalien

Når man står og skal vælge destination til sin ferie, kan der være mange faktorer på spil. Verden består trods alt af små 200 lande, hvoraf nogle er mere oplagte til ferie end andre. Men faktum er, at Italien er et af de lande, hvor der findes klima og natur til enhver smag. Om man er til strand eller ski, så findes der noget til alle. Naturen i Norditalien er spækket med klippevægge fra de nordlige alper, mens der i Syditalien findes de smukkeste vinmarker og lækre badestrande. Naturen i Italien er således særligt kendt for sin mangfoldighed, hvorfor det er en oplagt feriedestination for de fleste.

 

Denne artikel vil primært omhandle naturen omkring Gardasøen, hvilken befinder sig i det nordlige Italien mellem Venedig og Milano. Søen er landets største, og der findes et hav af muligheder for at tage på udflugter i landet omkring den. Ydermere er naturen, der omgiver søen, ekstremt smuk – herfor er området selvsagt en populær destination for mange mennesker.

 

Inspiration til aktiviteter ved Gardasøen

Enhver turist kan blive tilfredsstillet ved Gardasøen. Er man til aktiv ferie kan man med fordel tage en nær under armen og forsøge sig med en cykeltur ved søen. På med hjelmen og pak en taske med vand og frokost og så er det ellers bare ud på en af de mange cykelstier, der findes i området. Der findes ruter af alle slags! Korte, lange, stejle og flade. Blandt andet findes “San Martino family tour” som er en let rute på knap 8 km, og den indeholder både grusvej og asfalteret vej. Derudover findes også “Pratosaiano family tour”, der er en lidt længere tur, men den indbefatter blandt andet synet at idylliske vinmarker, sceneriske udkigsspots samt lunde med oliventræer. Begge ovenstående ruter er også velegnede til børnefamilier.

 

De nævnte ruter er også velegnede til løb eller gang, men er man til vandsport, så findes der i den nordlige del af Gardasøen et populært område med windsurfing. Der findes vinde, som blæser ned fra Dolomitterne, og disse sikrer solid vind i sejlene, hvorfor området er oplagt til windsurfing. Man vil kunne finde forskellige surfskoler i området, således man kan lære at mestre det tunge sejl. Ønsker man ekstra spice, kan man også forsøge sig med kitesurfing, der lige er det mere udfordrende.

 

Gardasøen er altså meget mere end bare charterferie eller bilferie med telt. Omkring Gardasøen har du masser af muligheder for en aktiv ferie – hvad enten vi snakker ture i bjergene eller surfing på selve søen.

 

Så hvis du gerne vil have en ferie med masser af sol – men også gerne vil rejse dig op fra liggestolen en gang imellem, så kan Gardasøen varmt anbefales.