Heste giver glade og ansvarsfulde børn

Jeg har valgt at give min 7 årige datter en pony. Dette har jeg gjort af flere forskellige årsager:

 • hun lærer at tage ansvar
 • hun lærer at sætte sig i et andet levende væsens sted
 • hun udvikler sympati og empati
 • hun lærer at det kræver hårdt arbejde for at kunne nyde
 • hun lærer at sætte sig mål og øve sig
 • hun danner nogle vigtige sociale relationer i stalden
 • hun får motion
 • hun får frisk luft
 • hun lærer at udfordre sig selv
 • hun lærer at håndtere nederlag hvis hun taber i en konkurrence
 • hun lærer at samarbejde med hesten
 • hun lærer at hun ikke altid kan få sin vilje (ponyer har ofte deres helt egen mening)
 • hun lærer at en stor del af kommunikation foregår med kroppen
 • hun lærer at tage ejerskab og lederskab
 • hun lærer at svære tider går hånd i hånd med gode tider
 • hun lærer at arbejde for at nå sine mål
 • hun lærer ydmyghed og taknemmelighed
 • hun lærer at tilsidesætte egne behov
 • hun lærer at hjælpe

Alt dette, og mere til, havde hun ikke fået ved andre hobbyer, som jeg ser det. udover dette, så får jeg også meget kvalitetstid med min datter og jeg føler at vi har fået en bedre kontakt. Jeg oplever at hun er mere i balance og harmoni. Hendes selvtillid er blevet bedre og hun lærer at nyde de små succeser, som hun og ponyen opnår sammen. Ponyen er blevet hendes bedste ven, og den er ligeglad med om hun har det rigtige tøj på, har en smart telefon, eller om håret sidder perfekt. Den vil bare have hendes nærvær og kærlighed og den dømmer hende aldrig. Den er hendes bedste ven og er nu en del af familien.

For nylig begyndte vi at have lidt problemer med at den begyndte at bukke. jeg lagde også mærke til at den var begyndt at snuble og at den havde skæv haleføring. I det hele taget virkede den låst i ryggen og havde svært ved at bøje sig til den ene side. Min datter var ked af det og ville ikke ride fordi hun var bange for at det gjorde ondt på hendes pony.

Jeg søgte efter hjælp på google og her fandt jeg Freja Flensburg – Fysiurgisk Hesteterapeut. Freja Flensburg kan en masse ting, og jeg kunne læse på hendes hjemmeside frejaflensburg.dk at hun kunne hjælpe med de udfordringer som vi oplevede ponyen havde. Freja Flensburg har en solid baggrund og mange års erfaring med heste. Jeg ontakter hende og hun finder hurtigt en tid. Freja Flensburg var meget grundig og kombinerede forskellige teknikker til lige præcis vore pony
Hun kan både: 

 • hestemassage
 • ledmobilisering
 • kraniosakral
 • bindevævsløsning / fascialøsning
 • udstrækning


Min datter var med og Freja tegnede og fortalte så min datter også forstod hvorfor at hendes pony havde haft det lidt svært, det var super godt og lærerigt for min datter og jeg kunne mærke at modet begyndte at vokse hos hende igen.

Freja Flensburg bekræftede mig i at vores pony var låst i bagparten, og at det var derfor han var begyndt at bukke og snuble. Hun løsnede ham grundigt op med massage og mobiliseringsøvelser og jeg kunne se at han begyndte at blive mere afspændt og smidig i sin krop. Hun gav os også nogle øvelser som min datter kunne lave med ham for på den måde at forebygge at problemerne kommer igen. Hun bemærkede også at han går på to spor og at han var lidt skæv i kroppen. Alt dette fik hun rettet op på, og efter tre dage havde vi vores arbejdsglade pony tilbage og min datter var lykkelig.

Jeg kan varmt anbefale Freja Flensburg – Fysiurgisk hesteterapeut og hestemassør