Få en au pair i dit hjem

Har du og din familie i et stykke tid overvejet om I skal få en au pair i hjemmet? I kender måske nogen, som har haft gode oplevelser med det, eller måske har du eller din partner endda selv prøvet at være au pair, da I var unge?

Der kan være rigtig mange gode ting ved at have en au pair i sit hjem. For det første er det jo rigtig godt for den travle familie, hvor forældrene arbejder meget og har brug for en ekstra hjælpende hånd. Men derudover kan man ved at have en au pair i hjemmet også få muligheden for at udvikle sprog – og det gælder både for børnene, au pairen og jer forældre.

Hjælp til dagligdagens gøremål

Det som for mange er den primære grund til at få en au pair er naturligvis, at man kan have brug for en ekstra hjælpende hånd til nogle af de praktiske gøremål i hverdagen – det kan særligt være angående børnene.

Hvis man eksempelvis har et arbejde, som fylder meget, og hvor man skal møde på lidt upraktiske tidspunkter, så kan det være au pairens job at få børnene op og aflevere dem i børnehave, vuggestue, eller hvad der nu er tilfældet. En au pair kan altså netop være med til at gøre hverdagen mere overskuelig, og så er det bestemt en fordel, at børnene vænner sig til, at det er den samme person, og at de rent faktisk får en tilknytning til denne person.

De sproglige fordele

Derudover er der også noget i mødet med en ny kultur og et andet sprog, som kan være rigtig godt i barnets læringsproces, hvis du også tænker lidt over, hvad du kan gøre for dine børn. Det er nemlig i udgangspunktet au pairen, som er kommet for at lære et nyt sprog og en ny kultur at kende, men I kan lige såvel som værtsfamilie benytte jer af denne gode og lære mere om jeres au pairs kultur og sprog.

Her er det særligt vigtigt, at I også er gode til at spørge ind til jeres au pair og sørge for, at vedkommende kan føle sig hjemme og godt tilpas. For selvom det i første gang er jeres personlige behov, som skal opfyldes med denne au pair, så er det stadig en rigtig person, som på mange måder bliver nødt til at være en del af familien, hvis det skal fungere.