Avisen styrker dine børns viden

Avisen styrker dine børns viden

Vil du lære din børn mere om verden? så styrk deres viden og læsning og få dem til at læse avis

Lær dine børn at læse AVIS! Det kræver blot gode og brugbare råd – som du her vil få med dig. Vi ser jo næsten aldrig børn og unge i dag, sidde og læse avis. Hvilket er ærgerligt. Det går ikke, at de kun får deres viden gennem sociale medier. De er nødt til at finde kritisk viden og forstå, hvordan historier kan vinkles på forskellige måder evt. gennem en avis for børn. Nyhedsjournalistikken indebærer så mange ting og det er ikke noget et socialt medie blot kan fortælle dine børn. Du er nødt til selv at gøre noget, for at motivere dem til at læse avis om det så er i papirform eller online. Det vigtigste er, at de får lov til at opleve genren og måske de automatisk bliver bidt af det.

 

Forsøg at gøre det til en vane at læse avis derhjemme. Måske blot efter aftensmaden – så tal måske om de nyheder i har læst om i løbet af dagen. På den måde, vil man ikke føle sig udenfor og der kan måske gå lidt konkurrence i, hvem som har flest nyheder på bordet. Det er en enorm god måde at engagere sine børn på.

 

Det er ikke længere en tradition – at tage en avis i hånden – hverken i metroen eller hvor du nu befinder dig. Det hele er online og kræver blot en telefon. De får derfor i stedet alt information gennem sociale medier og facebookgrupper – når de selv vælger – hvad de interesserer sig for og selv målrettet opsøger viden. Det er vigtigt de finder nogle gode aviser – for på internettet er det meget sværere at kunne være kildekritisk. Løsningen er at opfordre dig selv og holde fast i at du og dine børn læser avis. Gerne sammen – så de selv bliver inspireret til at læse den daglige avis og få information og lære en masse nyt. Det vigtigste er – at de lærer noget nyt og får øjnene op for god journalistik. Det er også godt for deres hjerne og for den måde de indlære på.

 

Du kan evt. få et abonnement til avisen De kan sikkert lære en masse og måske også inspirere deres kammerater til også at gøre det derhjemme. Børn lader sig ofte inspirere af andre børn. Så se at få nogle aviser derhjemme og gør det til en del af jeres hverdag.

 

Det koster naturligvis lidt penge. Men udover at det giver dine børn en vigtig viden om verden omkring dem, styrker det også deres læsefærdigheder. Og er det ikke værd at investere en smule i?