Hjælp til nybagte forældrepar

Det kan være meget stressende at blive nybagte forældre. 1000 tanker farer som regel igennem hovedet på én og bekymringerne kan være mange. I denne artikel får du en gennemgang af, hvordan du kan nyde tiden som gravid og i stedet tage problemerne når de kommer.

Få hjælp af andre

Det er vigtigt at man lige sluger sin stolthed og vænner sig til at spørge om hjælp, når man har brug for det. Dette er generelt en god ting at lære i livet. Men det kan være en hel nødvendighed, hvis man er gravid eller nybagte forældre. Der er så mange ting at se til, når man lige pludselig bliver forældre og det kan være meget overvældende for én alt sammen. Det er derfor en god ide at komme ind i vanen allerede nu, imens man er gravid, at man spørger om hjælp. Du kan af dine forældre for eksempel få hjælp mod refluks. Eller du kan snakke med dine venner – som også er forældre – hvordan de klarede sig igennem de første par år, hvor barnet ikke sover meget om natten. Under graviditeten kan du bede folk om at komme og hjælpe med alt det huslige. Rigtige venner og gode familiemedlemmer vil med glæde hjælpe med sådanne ting.

Brug tid på selvforkælelse

Det er vigtigt at du ikke lader tankerne farer derudaf men at du i stedet prøver at kontrollere dem så godt som overhovedet muligt. Og nogle gange kan det hjælpe, at man lige bruger lidt tid på selvforkælelse. Dette kan indebære mange forskellige ting, alt efter hvem du er som person og hvad du går op i. Men det kan for eksempel være selvforkælelse at få sig en god klipning nede ved en luksusfrisør. Eller måske er det en helkropsmassage, der er lige dig? Måske er det noget lidt mere jordnært du har brug for og en tur ud i det fri ved noget hav kan genopfriske humøret? Eller måske er du typen der nyder at sidde derhjemme med en god kop te og en bog? Der er mange måder at forkæle sig selv på. Uanset hvilken måde du foretrækker, så er det vigtigt at være god ved sig selv i denne spændende tid, hvor man forbereder sig på at være forældre.

Snak eventuelt med en professionel hvis det bliver for meget

Hvis det bliver alt for meget, så kan det også være en god ide at snakke med en professionel omkring det. Det er skam meget sundt lige at række ud efter professionel hjælp og for eksempel tage til terapi, hvis man har brug for det. Det er heldigvis blevet meget mere normaliseret, at man lige tager til en psykolog, hvis der er noget, man har brug for at snakke om.