Lej en pølsevogn til konfirmationen eller fødselsdagen

Foråret er lige om hjørnet og nu skal der til at planlægges familiefester. Det kan være brylluppet, barnedåben, konfirmationen eller fødselsdagen.

Men fælles for dem er, at dagens midtpunkt skal fejres – og det sker ofte i haven, i hjemmet eller ude i byen.

Mange kæmper i flere dage med at arrangere og tilberede mad til mange gæster, men ofte er løsningen faktisk mere simpel end man lige tror.

Mange vælger nemlig at leje en pølsevogn, som kommer ud med det helt store sortiment, som vi kender det fra de klassiske københavner-pølsevogne, som man husker fra sin barndom. På strøget, på rådhuspladsen, ved banegården etc.

De fleste pølsevogne har et ’ad libitum ’ program – eller et ’spis alt hvad du kan’ koncept. Så skal du ikke spekulere på hvor meget folk spiser. Det er samme pris. Du slipper også for selv at skulle købe ind og beregne hvor mange pølser du for eksempel skal bruge. Dét klarer pølsemanden.

Pølsevognen kan enten fungere som hovedretten eller som natmad. Det kommer lidt an på arrangementets karakter. Hvis du gerne vil have at folk sidder ned og spiser, så skal man ofte vælge en buffet eller fadservering. Det kan være fint, hvis det er en fest med taler, sange, en foredragsholder og lignende som vi kender det fra de klassiske suppe steg og is fester.

Når du får maden fra en pølsevogn, skal folk selv gå ud til vognen og for at hente maden. Og ofte møder de to onkler så hinanden ved pølsevognen og falder i snak. På denne måde går der lidt længere tid, før de kommer ind.

Men det kan faktisk godt lade sig gøre at bruge en pølsevogn til sådan et klassisk arrangement. Man kan nemlig aftale, at der er servering ad to omgange, og så lade der være festlige indslag imellem de to serveringer. Måske kan din pølsemand også sørge for desserten, det kan jo være noget så banalt som is. Og måske endda nogle pandekager med is.

Der findes også pandekagevogne, som kan klare tre rettes menuer. Så får man f.eks. pandekage med laks til forret, pandekager med kødfyld til hovedret og pandekager med is til dessert. Det er også en sjov måde at spise på.

Generelt skal man ikke være så bange for at gå på kompromis med maden. For netop en pølsevogn er noget folk vil huske langt frem i tiden. Ofte husker de ikke hvad der var på buffeten, men de kan huske at der var en pølsevogn til natmad. Hvorfor så ikke lade dem huske hovedretten, fordi det netop var en pølsevogn?