Hvordan fjerner man rust, olie og cement fra fliser og metal?

Ligegyldigt hvilket gør-det-selv projekt du står overfor, kan det være nødvendigt at skulle fjerne enten rust, cement eller oliepletter fra dine fliser eller fra en metaloverflade. Hos Gebenna forhandler vi en lang række renseprodukter, som kan komme selv de mest genstridige pletter til livs.

Fjerne maling fra mursten, metal og fliser

Skal du i gang med at male din facade udendørs – uanset om det er en træfacade eller om den er af beton, vil du med største sandsynlighed have behov for at fjerne nogle rester af gammel maling.

Den nemmeste og mindst krævende metode til at fjerne maling, er at anvende et af vores Remover produkter. Vær opmærksom på at du skal benytte Remover F hvis du skal fjerne maling fra en betonoverflade, og Remover L hvis du vil fjerne det fra en træoverflade, da denne er mere skånsom overfor træet.

Når du har malet facaden, er det også meget sandsynligt at du er kommet til at dryppe på dine fliser eller mursten. Du tænker påske at du let kan skrabe dette af når malingen er tør, men da fliser og mursten er meget sugende, kan pletter fra maling trænge dybt ind i materialet. Derfor anbefales det at fjerne malingen hurtigst muligt. Efter du har fjernet hvad du kan, kan du anvende vores Remover F som vil opløse pletten.

Fjern cement fra fliser og metal

Når du skal male din facade, er der ofte skader som skal udbedres inden. Læs vores guide til maling af facade her. Herefter kan det være nødvendigt at rengøre dit murværk for overskydende cement eller mørtel. Det er også vigtigt at du får rengjort det værktøj som du har brugt, så du kan genanvende det på et andet tidspunkt. Her er vores cement og mørtelfjerner ideel til formålet! Dette produkt fjerner effektivt cement, kalk, rust og fugemasse fra ikke-syreresistente overflader som klinker, fliser og glas mm.

Fjern rust fra metal og fliser

Rustpletter kan være genstridige, og næsten umulige at få afrenset. Med Primacol korreador rustfjerner, kan du let fjerne rustpletter fra metaloverflader samt fliser og klinker. Produktet fjerner også fedt, og og sikrer derfor metalmalingens optimale tilhæftning.

Fjern olie fra fliser

Der er ikke noget som gamle oliepletter, som kan få din indkørsel, garage eller carport til at se træt og slidt ud. Det sker at vi spilder lidt olie når vi fylder nyt på bilen, eller måske har der tidligere været en lækage på din bil. Olien vil derefter suge sig ind i fliserne og efterlade en mørk plet. Om din indkørsel er belagt med herregårdssten, havefliser, belægningssten eller betonfliser, er ligegyldigt i denne forbindelse. Materialerne tager ikke skade af olien, men pænt ser det heller ikke ud.

Er oliepletten ny, skal du suge så meget olie op som muligt. Dette kan du gøre ved at dække pletten med kattegrus eller savsmuld, og lade det ligge natten over. Fej derefter savsmuldet eller gruset op.

Herefter kan du anvende vores Primacol Oil killer som effektivt suger pletten op. Smør pletten ind i produktet og lad det tørre til det ligger i pudderform. Herefter kan du fjerne pudderet og gentage processen om nødvendigt.