Gør bilpleje til en familieaktivitet

Særligt om sommeren er bilvask og bilpleje en aktivitet for alle aldre – se her hvordan du bedst før børnene med på aktiviteterne.

Tip nr. 1

Sæt forventningerne til bilplejen efter alderen på dine børn.

 

Det er klart at du ikke kan opnå en perfekt bilvask og indvendig rengøring og at der vil være mindre helligdage når du lader børnene egenrådigt vaske bilen.

Om du så vil gå bilen efter vil jeg lade være op til dig 😀

Tip nr. 2

Gør det visuelt.

 

Særligt hvis du har en Nilfisk højtryksrenser med en god skumlanse er det god underholdning for børnene at se og lege med når der bliver sprøjtet et tykt lag skum på bilen.

Det gøres simpelt ved at blande et forvaskeprodukt i skumlansen og fylde med vand.

Indstil skumlansen til at suge maksimalt i flasken og sprøjt det herefter på bilen.

 

Både du og børnene vil nyde det. Husk at give børnene handsker på, så huden ikke kommer i direkte kontakt med sæben, der kan give en let hudirritation.

 

Mens sæben er på bilen, kan du med fordel dele ud af detailing pensler, som alle kan gå og ”male med” på bilen lister, rundt om lygter og rundt om kofangere.

 

Der kan også sagtens males mønstre med skumlansen på bilen.

 

Sørg dog for at stå sammen med børnene, så du ikke ender med skum alle vegne 🤣

Tip nr. 3

Husk det indvendige.

 

Du kan sagtens gøre det til en leg hvem, der kan finde mest skrald inde i bilen (tag f.eks en dør hver), eller gøre det på tid. Så bliver det til en leg frem for en sur tjans.

 

Afhængig af hvor beskidt den er, kan det også være sjovt for børn at se hvor rene bundmåtter eksempelvis kan blive.

 

Vil du lade dem rengøre bilen indvendigt, kan du nøjes med en hårdt opvredet klud i vand.

 

Det kan ikke beskadige overfladerne og du kan efterfølgende selv gå over med en interiør detailer hvis det er ønsket og du gerne vil af med nogle af de kalkpletter, der efterlades.

 

Lugter bilen af sure tæer, når aircondition bruges, så brug en aircondition rens. Her skal der typisk ikke opholde sig nogen i bilen – følg anvisningerne på produktet.

Tip nr. 4

Undgå den helt store tur.

 

På et tidspunkt vil børnene blive trætte og du skal måske afslutte hurtigt.

 

Benyt dig af produkter som har en lynforsegling.

 

Det er typisk produkter du kan sprøjte på bilen og skylle af med rigelige mængder vand. De giver en let lakforsegling og gør at skidt har sværere ved at sætte sig.

Tip nr. 5

Tør bilen.

 

Til sidst mangler du kun at aftørre bilen. Gør det med et et par gode mikrofiberhåndklæder, der nemt tager vandet af bilen, når du har benyttet et lakforseglingsprodukt, der samler vandet i perler.